Caraş-Severin, Romania

PĂLTINIŞ – Joi seara, în jurul orei 20.00, pe DN 58, în apropierea comunei Păltiniş, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia un microbuz ce transporta 12 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani s-a răsturnat.

La volanul microbuzului, ce se deplasa din direcţia Caransebeş – Reşiţa, se afla un tânăr de 18 ani, ce avea carnet din luna februarie a acestui an. În vehiculul de 8+1 locuri se aflau, pe lângă şofer, 12 copii. În apropierea localităţii Păltiniş, în zona numită „Crucea Roşie”, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar microbuzul a derapat pe carosabilul umed, răsturnându-se.

Opt dintre cei 12 copii au fost transportaţi la spital atât de ambulanţe cât şi de alţi participanţi la trafic, însă, din fericire, din primele investigaţii medicale, rezultă că niciunul dintre ei nu a suferit răni grave.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 30 de minute.

În prezent poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul urmând a se lua măsurile ce se impun în funcţie de natura leziunilor suferite de pasagerii din autoturism.