Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanţii judeţului Caraş-Severin la cea de-a XI-a ediţie a concursului „Made for Europe“ s-au clasat pe locurile fruntaşe. Eleva Lavinia Anda Tismănariu, de la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa, a obţinut premiul I, iar elevul Daniel Mihai Stuparu de la Şcoala Gimnazială Nr.2 Reşiţa a obţinut premiul al II-lea.

La etapa naţională ce a avut loc la Craiova, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa a concurat cu proiectul „Patterns of Life – From a Different Past to a Common Future“. De asemenea, echipajul Şcolii Gimnaziale Nr.2 Reşiţa a prezentat proiectul „Just Read! – Doar citim!“.

Concursul Naţional „Made for Europe“ se desfăşoară în vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Ediţia din acest an a avut o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi 20 de ani de când unităţile de învăţământ din România participă la aceste programe europene.

Concursul naţional „Made for Europe“ este cuprins în Calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către M.E.N. în anul şcolar 2016-2017. Jurnal de Caraş-Severin este partener media al Concursului naţional „Made for Europe“.