Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA/CARANSEBEȘ – Piaţa centrală a reşedinţei judeţului găzduieşte, joi, 1 Decembrie, de la ora 11.00, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. O oră mai târziu, acestea vor debuta și la Caransebeș, unde municipalitatea și Casa de Cultură au pregătit expoziții, spectacole folclorice și de operă, dar și apreciata masă tradițională.

Instituţia Prefectului şi Centrul Militar Judeţean îşi vor da mâna pentru organizarea evenimentului, care va cuprinde un ceremonial militar şi religios, şi o paradă militară.  „Sunt invitaţi să participe cetăţenii municipiului Reşiţa, reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai partidelor politice, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai mass-media“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În celălalt municipiu al județului, caransebeșenii sunt așteptați, începând cu ora 12, la Crucea identității și demnității naționale din Piața Revoluției. „Vor avea loc o slujbă religioasă, alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de flori la crucea construită de români în urmă cu 200 de ani, parada dispozitivului de onoare și masa tradițională. Apoi, în Aula <<1 Decembrie 1918>> a Primăriei vor fi vernisate două expoziții, <<Caransebeșul și Marea Unire>> și <<130 de ani de cântec sub steagul Reuniunii de Cântări și Muzică din Caransebeș>>. Tot în Piața Revoluției va avea loc și un spectacol folcoric, iar de la ora 18, la sala Casei de Cultură, caransebeșenii sunt invitați la concertul extraordinar <<Crăciun vienez>>”, informează organizatorii.