Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zilele culturii maghiare se vor derula, anul acesta, la Reşiţa, în perioada 5 – 12 octombrie. Programul a debutat duminică, 5 octombrie, cu depuneri de coroane de flori în memoria martirilor Revoluţiei de la 1848, la Oraviţa şi Rusca Montană.

Ciclul de manifestări de săptămâna aceasta a fost deschis la Bocşa, în centrul oraşului şi în cimitir, unde au fost depuse coroane, acţiunea fiind urmată de o slujbă religioasă, la biserica reformată, şi de o masă rotundă organizată sub cupola Casei de Cultură.

Deschiderea oficială a zilelor culturii maghiare va avea loc marţi, 7 octombrie, Casa de Cultură Maghiară din Reşiţa, după cum ne informează Ladislau Kun, din partea organizatorilor. Aceeaşi locaţie găzduieşte, joi, 9 octombrie, o masă rotundă cu tema „Avântul şi declinul industriei reşiţene“, iar sâmbătă, 11 octombrie, o expoziţie de port popular şi obiecte tradiţionale maghiare, ce va fi urmată de închiderea festivă a evenimentului.

În acelaşi context, tradiționalul Bal al strugurilor va avea loc în data de 18 octombrie, la un local situat pe Calea Lupacului. Informații legate de orele la care încep acţiunile, precum şi alte detalii vizavi de Balul strugurilor şi de celelalte elemente din program pot fi obţinute la tel. 0766.497.685.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia „Platanus“ din Reşiţa, în colaborare cu organizaţia judeţeană a UDMR şi cu sprijinul Fundaţiei Communitas din Cluj Napoca.