Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Suspectul unei fapte de înşelăciune a fost identificat de poliţişti miercuri, 30 octombrie.

O femeie a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Ardealului din Caransebeş, a fost abordată de un bărbat care i-a oferit spre vânzare o verighetă despre care susţinea că e din aur. Femeia a acceptat şi a plătit suma de 80 lei pentru verighetă, însă a constatat că a fost victima unei înşelăciuni întrucât inelul era dintr-un alt material.

Poliţiştii au identificat în parcarea unui supermarket două autoturisme înmatriculate în judeţul Alba, iar un bărbat, la vederea poliţiştilor, a aruncat obiecte la coşul de gunoi. Bărbatul a fost identificat ca fiind Ilie G., în vârstă de 39 ani, din judeţul Alba, iar în coşul de gunoi au fost găsite nouă verighete de culoare galbenă inscripţionate cu „18K” şi „750″. La vederea părţii vătămare, suspectul a recunoscut comiterea infracţiunii, ulterior predând 144 de verighete de culoare galbenă. Poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind confiscate cele 153 verighete, iar prejudiciul de 80 lei a fost recuperat

Un alt suspect este căutat de poliţişti pentru comiterea unei infracţiuni asemănătoare săvârşite pe raza municipiului Reşiţa. O femeie în vârstă de 33 ani a sesizat Poliţia după ce a fost înşelată de către un bărbat. Acesta a abordat-o în zona Centrului Civic şi i-a oferit o verighetă „din aur” în schimbul a 100 lei şi a cerceilor pe care femeia îi purta. Victima a acceptat schimbul, însă ulterior a verificat inelul la o casă de amanet şi a constatat că a fost înşelată. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi continuă investigaţiile pentru identiifcarea suspectului.