Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Recent, populaţia comunei a primit două veşti bune în ceea ce priveşte investiţiile în această zonă. Este vorba despre instalarea unor turbine eoliene, precum şi despre realizarea unui parc fotovoltaic.

În privinţa celei de a doua variante, primarul Ion Scorobete ne-a informat că, după ce a discutat cu reprezentanţii investitorului – Grupul de firme Siva –, aceştia i-au şi trimis o scrisoare de intenţie privind o viitoare colaborare în vederea realizării, în perimetrul comunei Zăvoi, a parcului fotovoltaic.

Grupul de firme Siva, ne-a spus edilul şef, are o experienţă în domeniu de 20 de ani. Ei ne oferă servicii în lucrările de investiţie privind ridicarea parcului, utilizând panourile solare de tip A. Solar, de fabricaţie proprie, precum şi în domeniile tehnicii de instalare şi cea a tehnologiei de inginerie. Din discuţiile purtate cu reprezentanţii grupului, am înţeles că au o vastă experienţă în domeniul transportului energiei electrice, cel al tehnicii de iluminat, şi respectiv în controlul automatizării“, a spus Scorobete.