Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 50 de unităţi şcolare din judeţ şi-au suspendat joi dimineaţă cursurile, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Din cele 54 de unităţi de învăţământ, 13 au personalitate juridică, în timp ce 41 sunt structuri, localităţile unde unitatea are personalitate juridică fiind Anina, Verendin, Şopotu Nou, Bozovici, Ezeriş, Băuţar şi Turnu Ruieni.

Cauzele care au dus la suspendarea cursurilor sunt centralele termice defecte, sau faptul că dascălii ori elevii sunt navetişti şi ajung cu mare greutate la şcoală.

„Majoritatea unităţilor care au suspendat cursurile sunt grădiniţe, potrivit hotărârilor consiliilor locale, numărul elevilor afectaţi de aceste măsuri luate de şcoli şi primării se ridică la 5.229“, se precizează în raportarea către Instituţia Prefectului Caraş-Severin.

Printre unităţile de învăţământ unde s-au scurtat cursurile sau acestea încep mai târziu se numără cele din Pojejena, Belobreşca, Lupac sau Colegiul Tehnic Reşiţa. De asemenea, există nouă elevi din Duleu şi alţi opt din Valea Mare care nu pot fi transportaţi la Şcoala cu clasele I-VIII din Fârliug.

Flavius Rotariu