Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Patronul de la FCSB a primit o replică elegantă chiar din partea Laurei Rus, componentă a naționalei României.

„Am citit articolul de câteva ori și încă nu pot crede că există o așa mentalitate. Îmi pare sincer rău să văd acest interviu unde, din nou, se fac unele comentarii care depășesc orice limită asupra fetelor care practică sportul rege. Fetele sunt mult mai ambițioase, muncitoare și, nu în ultimul rând, cu picioarele pe pământ. Sunt mândră să pot practica acest sport. Mie una mi-a schimbat viața, m-a ajutat să înțeleg viața, să înțeleg ce înseamnă respectul”, a postat Laura Rus, fotbalista originară din Bocșa.

„Să facă femeia fotbal, box, să poarte pantaloni, bărbatul să fie în fustă, așa fac ei moda pe la Londra. Se vrea batjocorirea bărbatului. Fac parteneriat cu echipă de fotbal feminin! Fac, ce să fac? Nu mă cert cu Federația. O să schimb eu lumea? Nu vreau să mă implic prea mult. Dau niște bani, gata. Ați fi în stare să nu ne dați licența”, este declarația lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului.

În iulie 2019, Federația Română de Fotbal a decis ca toate echipele din Liga 1 să fie obligate să aibă și echipe feminine de fotbal. Totul se va implementa începând cu sezonul 2021-2022. Ideea lui Răzvan Burleanu vrea să vină în concordanță cu fotbalul mare din Europa de vest, acolo unde fotbalul feminin se află la un nivel destul de ridicat. Cluburile care vor refuza să îşi facă echipe de fotbal feminin nu vor primi licenţa pentru echipa de fotbal masculin. La noi în țară, fenomenul e aproape inexistent.

Inițial, Gigi Becali a anunţat că se va retrage din fotbal dacă FCSB va fi obligată să îşi facă echipe de fotbal feminin.

JCS-Ștefan Moraru