Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a pregătit un proiect de 4,5 milioane de lei care urmează să rezolve problema drumurilor din Poiana Golului.

Problemele drumurilor din Poiana Golului şi-ar putea găsi în sfârşit rezolvarea. Asta după ce lucrările la apă şi canalizare au sfredelit străzile, lăsând în urmă un adevărat dezastru. Mai mulţi localnici s-au plâns redacţiei vizavi de drumurile impracticabile, dar şi de imposibilitatea intervenţiei serviciilor de urgenţă în zonă. Reprezentanţii autorităţilor locale ne-au spus că aveau cunoştinţă de cele sesizate de oameni şi că au făcut vizite în teren, pentru a-i obliga pe constructori să refacă străzile pe care le-au spart.

Însă problemele infrastructurii în Poiana Golului necesită intervenţii mult mai mari decât simple refaceri după introducerea reţelelor de apă sau canalizare. „Au fost analizate şi aprobate câteva proiecte importante pentru comunitatea noastră. Unul dintre ele este aprobarea studiului de fezabilitate ce vizează modernizarea a circa 3,2 kilometri de drum – drumuri de acces, drumul principal şi drumuri secundare – în cartierul Poiana Golului. Acel drum până în Poiana Golului ar trebui modernizat. Trebuia modernizat de mai multă vreme dar noi n-am avut posibilitatea pentru că nu aveam un studiu, dar acum acesta este realizat şi aprobat, şi aşteptăm finanţarea, sper eu, în regim de urgenţă, chiar dacă este vorba despre bani europeni ori de bani guvernamentali. Vă vom comunica la momentul oportun despre această investiţie care are o valoare de circa 5.400.000 de lei“, a precizat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Problemele legate de accesibilitatea în zonă ar putea fi factorul principal care i-a îndepărtat pe eventualii investitori care să se ocupe de un eventual parc în Poiana Golului, deasupra centrului Reşiţei. Iar drumurile ar putea fi şansa dezvoltării zonei.