Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit, a înscris în cadrul celei de-a V-a ediţii a Galei Premiilor Participării Publice proiectul „Advocacy pentru combaterea activităţilor ilegale în Parcul Natural Porţile de Fier”, derulat în anul 2013.

La implementarea acestui proiect au contribuit elevi şi cadre didactice de la liceele „Clisura Dunării”, din Moldova Nouă, „Mihai Novac”, din Oraviţa, şi „Mathias Hammer”, din Anina.

Şi anul acesta, în cadrul Galei Premiilor Publice, eveniment organizat în 27 martie la Bucureşti de către Centrul de Resurse pentru Participare Publică, au fost premiaţi cetăţeni, organizaţii şi autorităţi publice care au demonstrat, prin exemplul propriu, că prin participarea publică se pot face schimbări durabile pentru România.

Printre premianţii ediţiei din acest an s-a numărat şi GEC Nera, cu proiectul „Advocacy pentru combaterea activităţilor ilegale în Parcul Natural Porţile de Fier”. Premiul a fost înmânat profesoarei Corina Conţescu şi elevei Marina Soreanu, ambele voluntare în cadrul GEC Nera.