Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deznodământul proiectului organizat de Asociaţia Bike Attack va avea loc în data de 25 noiembrie 2011.Acţiunea se înscrie în calendarul de activităţi al Anului European al Voluntariatului în România şi se axează pe indiferenţa tinerilor privind consecinţele negative pe care le are un comportament neadecvat din punct de vedere ecologic pe termen scurt, mediu şi lung.

În vederea rezolvării acestei probleme vor fi realizate acţiuni informative ce vizează educaţia nonformală ecologică. De asemenea a fost selectat un grup de tineri care au fost pregătiţi ca formatori în educaţie ecologică. „Voluntari pentru natură şi aventură“ îşi propune astfel formarea unei gândiri ecologice şi atragerea tinerilor spre forme mai sănătoase de petrecere a timpului liber, oferind programe care îmbină activitatea în natură cu sportul de aventură, cum sunt escalada, mountain bike, speologie, lucrul cu corzi, completând activităţile de tip recreativ-distractive cu cele de tip informativ-educativ, care constituie o bună alternativă de participare într-un mediu organizat.

Ultima etapă a proiectului, evaluarea finală şi raportarea este programată pentru perioada 23-25 noiembrie. Acţiunea este finanţată de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Lavinia Predescu