Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Organizat anual, ONGFest îşi propune să contribuie la dezvoltarea spiritului asociativ.Centrul de Voluntariat Reşiţa participă în perioada 8-9 octombrie la ONGFest 2011 – Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România. În cadrul proiectului, în perioada 9 septembrie – 16 octombrie, au loc zece evenimente, în zece oraşe din ţară.

Economia socială, voluntariatul şi spiritul civic sunt principalele teme abordate în cadrul festivalului care are loc în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Craiova şi Constanţa. În cadrul Caravanei ONGfest 2011 – Târgul economiei sociale, evenimentele sunt bazate pe tema economiei sociale ce include organizaţii active în anumite domenii organizate sub diferite forme, cum ar fi cooperativele, organizaţiile de într-ajutorare, asociaţiile şi fundaţiile.

Centrul de Voluntariat din Reşiţa va fi prezent în cele două zile în care caravana trece prin Timişoara cu un stand de prezentare a activităţilor curente, a modelelor de bună practică în munca cu voluntarii şi în activităţile şi proiectele de tineret.

Organizaţia reşiţeană va fi reprezentată de patru membri activi, Florina Bobar, în calitate de vicepreşedinte, Alexandra Ardelean, Roxana Afrăsiloaia şi Iasmina Stoianov, coordonatori de voluntari. Reprezentantele Centrului de Voluntariat vor discuta cu participanţii la eveniment despre metodologia lor de lucru cu tinerii, despre reuşitele dar şi provocările în promovarea voluntariatului şi organizarea de activităţi de voluntariat, precum şi despre importanţa voluntariatului în dezvoltarea sustenabilă a comunităţii locale.

Lavinia Predescu