Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Voința Lupac va mai juca un an în Liga a IV-a, după ce a pierdut barajul pentru promovare împotriva echipei Fortuna Becicherecu Mic.

În partida din tur, Becicherecu s-a impus cu scorul de 2-0, iar în returul din data de 22 iunie, formația din județul Timiș a trecut cu scorul de 6-1 de campioana din Caraș. În jocul retur au marcat pentru Becicherecu: Pecarov (două goluri), Radu, Hodiș, Filimon și Centea, iar pentru Lupac a înscris Avramovici.

„A fost o înfrângere dureroasă, împotriva unei echipe superioare nouă. Nivelul fotbalistic din Timiș este cu mult peste nivelul celui din județul nostru. Din păcate, s-a mai dus un an și vom mai juca încă un sezon în Liga a IV-a. Țin să felicit echipa gazdă și le doresc să facă o figură frumoasă în Liga a III-a. Becicherecu a meritat această promovare. Aflați la cel de-al treilea baraj pierdut, cred că cel mai greu adversar a fost echipa ASU Poli Timișoara. Încercăm să clădim o echipă cu jucători tineri dar se pare că acesta este nivelul fotbalistic din județ”, a declarat Boșco Vișatovici, antrenorul echipei Voința Lupac.

Primarul comunei Măureni, Brian Filimon, jucător la Becicherecu Mic, a spus după joc: „Orice promovare, orice succes de genul acesta vine după o muncă în spatele cortinei timp de șase luni doar în retur. Noi ne mulțumim cu orice rezultat, chiar și cu un gol diferență, însă ne-am dorit să ne impunem categoric. Nu trebuie să ne ascundem după deget, eu sunt de loc din Caraș-Severin și cred că este diferență mare între cele două județe. Cu toate acestea, meciurile de baraj sunt mereu imprevizibile și grele. Am găsit un grup unit la Becicherecu, iar atât timp cât pot să ajut echipa, o fac indiferent că este la promovare sau la retrogradare. Când voi simți că nu voi mai putea din punct de vedere fotbalistic, voi face pasul înapoi. Fotbalul este o parte din viața mea, iar când ajung la stadion și intru în vestiar, las la o parte toate problemele din Primărie și mă concentrez pe ceea ce am de făcut la antrenamente și în meci. Aici sunt jucător, ascult de antrenor și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. De asemenea, dacă programul nu ma va mai lăsa și voi începe să am scăpări la Primărie, voi face pasul înapoi la fotbal. Deocamdată, am o echipă foarte bună și la Primărie și astfel am reușit să fac față pe ambele planuri”.

Ștefan Moraru

FOTO: MIRUNA MIHANCEA