Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Noaptea Muzeelor“ este un eveniment de succes, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat la cea de-a IX-a ediţie. Evenimentul se organizează de anul trecut şi la Reşiţa, prin urmare, sâmbătă, 18 mai, Muzeul Banatului Montan îşi aşteaptă vizitatorii între orele 17.00 şi 2.00. Pe lângă expoziţia itinerantă „Migraţia înspre spaţiul Dunării. Colonizarea germanilor în secolul al XVIII-lea“, vernisată la începutul lunii, vizitatorilor li s-au mai pregătit şi alte surprize.

Împreună cu două clase de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, conducerea muzeului deschide pentru micuţii vizitatori, de la ora 17.00, un atelier de confecţionat flori din hârtie, folosind tehnica Quilling (arta de a rula hârtia – n.r.). Elevii Liceului de Artă „Sabin Păuţa“ se alătură şi ei acestui proiect, fiind pregătiţi să-i picteze pe faţă pe copiii cuminţi. De la ora 19.00 este programat vernisajul expoziţiei de aparatură cinematografică, eveniment coordonat de Andrei Bălbărău, membru în cadrul Asociaţia Cogito, ce are ca partener Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa.

Tinerii sunt invitaţi în curtea muzeului între orele 22.00 – 2.00, pentru o seară muzicală. De remarcat, Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al „Zilei Internaţionale a Muzeelor“, care are loc în fiecare an, în data de 18 mai.

Roxana Bălan Nafiru