Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luni, ministrul Energiei, a fost așteptat în județ pentru a discuta, printre altele, și problema UCM Reșița. Deși Răzvan Nicolescu nu a mai venit în Caraș-Severin din cauza grevei TAROM, acesta a purtat discuții despre uzină cu prefectul Silviu Hurduzeu, administratorul judiciar Remus Borza, cu directorul UCM Reșița, Cosmin Ursoniu și cu deputatul Ion Mocioalcă, acesta din urmă fiind și inițiatorul discuțiilor.

„În cadrul unei videoconferințe, ce a avut loc la sediul prefectural din Caransebeș, am pus pe tapet problema UCMR. În urma discuțiilor cu ministrul Energiei, s-a concluzionat că uzina va avea un portofoliu de comenzi pentru a-și continua activitatea pentru următorii 2-3 ani. Deciziile pentru viitor se vor lua abia după un audit tehnic internațional ce va evalua capabilitățile tehnice și a durabilității pe piețele existente“, a declarat Mocioalcă.

Acesta a mai adăugat că alte detalii vor fi dezvăluite chiar de ministrul Energiei care va sosi duminică, 21 septembrie 2014, la Reșița, însoțit de Remus Borza.