Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa va fi construită în judeţul nostru.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a anunţat joi, în cadrul întâlnirii cu ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, că o investiţie importantă va fi făcută în judeţ.

„Suntem în negocieri ca pe un teren al Consiliului Judeţean aflat în Caransebeş, la Şesu Roşu, pe terenul fostei unităţi militare, să amplasăm ceea ce se va concretiza probabil în cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa, ce va valorifica tot ce înseamnă masă lemnoasă numită «căzătură» de către forestieri, adică resturi de la exploatare şi praf de marmură ce se găseşte cu prisosinţă în judeţ. Este o investiţie care oferă 300 de locuri de muncă, dar care, în realitate, va da de lucru pe orizontală în tot judeţul pentru câteva mii de cetăţeni”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Terenul va fi cel mai probabil concesionat, iar o firmă importantă ar putea construi fabrica, pe o finanţare internaţională. „Nu vreau să dau acum detalii, pentru că nu s-a concretizat încă iniţiativa. E adevărat însă că s-au făcut paşi semnificativi în acest sens, la capitolul finanţare. Va fi, cu siguranţă şi cea mai modernă fabrică de acest tip”, a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

La finalul lunii aprilie 2013, într-o şedinţă a forului judeţean, Sorin Frunzăverde amintea: „L-am aşteptat pe Videanu să vină la Şesu Roşu, să ocupe acele clădiri şi să facă cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Balcani”.

Flavius Rotariu