Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Weekend-ul trecut, aproximativ 70 de elevi, părinţi şi dascăli, ai Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiu, au petrecut două zile de vis în una din cele mai frumoase capitale europene – Viena.

Palatele Hofburg şi Schonbrunn, Universitatea, Grădina Zoologică, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Hundertwasserhause sunt doar câteva din obiectivele vizitate de aceştia. Grupul s-a oprit la Parlamentul Austriei şi la Primăria din Viena, a admirat somptuoasele statui din parcurile vieneze, s-a plimbat pe Ringul vienez, intrând astfel într-o lume în care superlativul este la el acasă. Şi cum tot aici se află şi cel mai vechi târg de Crăciun din Europa, vizitatorii s-au delectat cu bunătăţi culinare tradiţionale, şi au admirat podoabe de sărbători expuse pe standurile din faţa primăriei.

Un alt obiectiv, aşteptat cu mare nerăbdare de copii, a fost parcul de distracţii Prater. Din roata uriaşă, aceştia au admirat întreaga Vienă, iar temerarii au urcat în Turnul Praterului, Praterturm, cu o înălţime de 117 metri, cel mai mare carusel cu lanţuri din lume.

A fost o excursie deosebită care a reprezentat prima activitate a proiectului educaţional „Descoperim Europa“, pe care Şcoala Nr. 7 îl va derula în acest an şcolar. Următoarea locaţie în care elevii şcolii vor lua contact cu civilizaţia, cultura şi istoria locală, va fi Budapesta.