Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii au învins sâmbătă, în Valea Domanului, echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara. Unicul gol al gazdelor a a fost marcat de Andrei Vaștag, la ultima fază a meciului.
Antrenorul Roco Sandu a declarat înaintea acestui joc că nu va fi un meci ușor împotriva tinerilor jucători din Timișoara, iar acest lucru s-a adeverit. Rosso-nerii au început în atac prima repriză, dar și-au creat puține faze de poartă. În partea secundă, au intrat pe teren, în minutul 61, Laurențiu Breșneni și George Beloescu, iar jocul reșițenilor a devenit unul mult mai ofensiv. Chiar dacă Roco Sandu a folosit doi atacanți în același timp, golul a întârziat să vină. În ultimele secunde ale partidei, CSM Școlar Reșița a obținut o lovitură liberă de la 30 de metri. Alin Liuba a centrat, iar după o respingere a fundașilor echipei oaspete, mingea a ajuns la Andrei Vaștag, care a înscris printr-un șut din 15 metri. Ambele echipe au depus un efort considerabil, mai ales echipa oaspete care a avut în componență doar fotbaliști născuți în anul 2000. Aceste trei puncte obținute de CSM Școlar Reșița nu sunt sigure, iar cel mai probabil, la sfârșitul campionatului se va decide dacă rezultatele obținute de Centrul Național de Pregătire Timișoara vor conta la întocmirea clasamentului final. Formația Centrul Național de Pregătire Timișoara este un proiect al Federației Române de Fotbal, care încearcă să selecționeze cei mai talentați tineri jucători din partea de vest a țării.

„Vreau să-mi felicit echipa pentru joc, dar consider că am fi putut depune mai mult efort. Am anticipat încă de acum câteva zile că acest joc că va fi unul dificil. Știam că echipa adversă, deși este foarte tânără, joacă fotbal. Acest lucru ne așteptăm de la jucătorii Centrului Național de Pregătire Timișoara, și anume să joace un fotbal spectaculos. Ei sunt viitorul fotbalului românesc, pentru că nu mă aștept ca un fotbalist de la Reșița să fie convocat la echipa națională a României. Ne așteptăm de la acești tineri de la Timișoara, ca peste 3-4 ani, să obțină rezultate foarte bune cu prima reprezentativă a țării. Este adevărat faptul că au luptat și au alergat mai mult în acest joc, pentru că, altfel nu ar fi făcut față. Chiar dacă am câștigat pe final, consider că echipa noastră a avut consistență și a dominat jocul. Pasa decisivă și finalizarea a suferit la acest meci, dar în rest, jocul nostru a fost unul bun. Vom mai juca astfel de meciuri, dar contează mai mult să ieșim cu bine după partide de acest gen. Am introdus la un moment dat doi jucători ofensivi, pe Laurențiu Breșneni și pe George Beloescu pentru a avea mai multă consistență în atac. De aceea nu l-am scos pe Negoescu și l-am introdus lângă acesta pe Beloescu. Mai avem de muncit, dar sunt mulțumit de echipă după aceste etape care tocmai au trecut”, a declarat Roco Sandu, antrenorul echipei CSM Școlar Reșița.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann, Szijj, Dulap, Bactăr, Liuba, Vaștag, Costin, Keita, Potană, Velcotă și Negoescu. Au mai fost introduși pe teren în repriza secundă Săndescu, Muselin, Breșneni și Beloescu.

Următorul meci pentru CSM Școlar va fi marți, 12 septembrie împotriva echipei CNS Cetate Deva, în Cupa României. În etapa a IV-a din Liga a III-a, elevii lui Roco Sandu și Lucian Dobre vor merge la Lugoj, unde vor juca împotriva echipei locale.