Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul de Voluntariat Reşiţa desfăşoară, până în 13 noiembrie, o campanie de promovare a voluntariatului prin activități de animație, cu sprijin financiar din partea Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin.

Obiectivul principal al proiectului este stimularea participării civice a tinerilor în viața comunității locale. Proiectul îşi propune să informeze cât mai mulți tineri asupra oportunităților pe care le au practicând voluntariatul, asupra voluntariatului ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală şi de activism civic în comunitatea locală, și cu precădere, a animației socio-culturale în acest caz prin activități de circ.

În cadrul proiectului se desfășoară activități de recrutare şi informare a tinerilor din liceele reșițene asupra oportunităților deschise prin voluntariat. „De la începutul anului școlar ne-am întâlnit cu peste 300 de elevi de liceu. Voluntarii noștri mai experimentați le-au povestit bobocilor despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experiența de la Centrul de Voluntariat Reșița şi despre impactul acestor activități asupra dezvoltării lor personale şi profesionale în cadrul unor întâlniri desfășurate pe parcursul orelor de dirigenție. În urma acestor întâlniri am selectat 30 de tineri pe care ne propunem să îi pregătim pentru a deveni voluntari de animație stradală“, ne-a spus Ioana Dudilă, managerul de proiect.

Astfel, până în 16 octombrie 2016, tinerii selectați vor participa la un stagiu de 4 zile la Brebu Nou. În cadrul acestuia se vor pune bazele de cunoștințe pentru noii voluntari alături de veterani, lucrând împreună la dezvoltarea competențelor în domeniul voluntariatului prin activități de circ.