Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – În 2009, Primăria Mehadia rata „la mustaţă“ finanţarea europeană acordată în cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prin Măsura 322, tuturor primăriilor de la sate interesate să investească în lucrări de modernizarea şi renovare a infrastructurii locale.

De atunci au trecut patru ani, iar veştile bune nu au întârziat să apară „Deşi la vremea respectivă proiectul a fost declarat eligibil, nu a intrat la finanţare. Însă, recent, am primit o adresă de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit prin care ni se aducea la cunoştinţă că proiectul va fi reevaluat, ceea ce înseamnă care are mari şanse să primească şi finanţarea pe care o aşteptăm“, ne-a declarat primarul Iancu Panduru.

Dacă răspunsul mult aşteptat va fi şi favorabil, atunci în comună, dar şi în satele aparţinătoare acesteia, se vor face investiţii în valoare totală de 2,3 milioane de euro. De exemplu, la Mehadia se vor asfalta mai multe tronsoane de drum, la Plugova se va construi un centru after-school, unde elevii îşi vor putea pregăti lecţiile pentru a doua zi sub supravegherea unui dascăl, iar în localitatea Valea Bolvaşniţa vor fi demarate lucrările pentru introducerea reţelei de apă şi canal.