Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cea mai recentă şedinţă de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri ce vizează diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare și reglementarea altor măsuri fiscal-bugetare.

Prin actul normativ adoptat de Guvern sunt luate unele măsuri pentru redresarea activității operatorilor economici cu capital integral de stat, lucru care ar putea aduce veşti bune societăţii reşiţene Arsenal, filială a companiei naţionale Romarm.

Printre măsurile vizate de actul normativ se numără scutirea de la plată a obligațiilor datorate la data punerii în aplicare a prevederilor Ordonanţei, precum și conversia creanțelor bugetare în titluri de valoare, în condițiile legii, cu acordul expres, în scris, al creditorului care urmează să primească titlurile de valoare emise. În completare, a fost aprobată o hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 pentru Compania Naţională Romarm S.A aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

Veniturile totale estimate se ridică la 61.620.000 lei, iar cheltuielile totale la 61.610.000 lei.