Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – De asemenea, primăria a cumpărat locuinţe pentru două familii care acum stau cu chirie.

Aleşii gugulani s-au reunit joi într-o şedinţă extraordinară, pentru a hotărî asupra unor chestiuni apărute în ultimele zile pe agenda administraţiei locale. Pe lângă o nouă rectificare a bugetului local, consilierii au aprobat efectuarea online a plăţii taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar. Astfel, caransebeşenii vor putea achita dările către bugetul local şi prin intermediul Alpha Bank, care a oferit cel mai mic comision pentru acest gen de tranzacţie.

„Vreau să precizez că acest comision, de 1,1 la sută, va fi plătit de Primăria Caransebeş şi nu de contribuabil. Orice cetăţean cu cont bancar poate să achite acum taxele locale direct în conturile primăriei. Am gândit această iniţiativă pentru a veni în întâmpinarea plătitorilor de taxe şi pentru a le asigura acestora confort şi siguranţă când îşi achită impozitele la bugetul local“, a spus primarul Marcel Vela.

În plan social, legislativul a aprobat achiziţionarea a două garsoniere care vor fi folosite ca locuinţe sociale pentru două familii care acum locuiesc cu chirie într-un imobil de pe strada Mihai Viteazul. Garsonierele sunt situate în cartierul Balta Sărată, municipalitatea urmând să achite peste 90 de mii de lei.

Lidia Almăjanu