Caraş-Severin, Romania

CARAȘ – SEVERIN – Senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, consideră că aceasta este singura soluție pentru a se repara imaginea Poliției Române și a Jandarmeriei Române. Fost președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Vela afirmă că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a remarcat prin faptul că a minţit. Acesta a făcut şi o listă a minciunilor pe care i le impută ministrului.

Potrivit senatorului liberal, „de când Carmen Dan conduce Ministerul Afacerilor Interne din România, acesta s-a transformat foarte repede în Ministerul Afacerilor Personale din România. Încă de la început s-a remarcat prin a minți…profesioniștii din poliție, sindicatele polițiștilor, alte instituții ale statului, apoi pe toți românii, cu privire la activitatea ministerului.

– A mințit opinia publică încă de la început, precum că cineva i-ar fi montat microfoane în casă, insinuând că “statul paralel” s-a gândit să stea în prizele din apartamentul în care locuia. De fapt, știa exact că le-au montat pentru victimizarea sa niște ofițeri pensionari, aduși în casă chiar de domnia sa, dar care, fiind foarte “profesioniști”, și-au uitat cartela SIM în microfonul din priză și au fost descoperiți repede de procurori.

– A mințit Parlamentul că MAI nu are ofițeri suficienți în cadrul ministerului, deși existau cu aprobarea sa, detașați la alte instituții (Parlament, alte ministere sau agenții guvernamentale), peste 1.200 de cadre MAI pe funcții civile, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcții bugetate în organigramele altor instituții ale statului.

– A mințită populația cu privire la protestele din 10 august. Când am încercat să aflu adevărul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morții ca să preia de la PNL funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv și ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri.

– A mințit că Rapoartele din 10 august au fost desecretizate integral, dar Parchetul General spune că nu este așa.

– L-a mințit pe premierul Tudose, comunicându-i faptul că profesionistul din fruntea DGA și-ar fi dat acordul să plece la IGP și aflăm acum că nu este așa. S-a creat astfel în structura de elită a MAI o stare de haos și degringoladă, încercându-se să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale și, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate județele. Când chestorul Cătălin Ioniță, din fruntea Direcției Generale Anticorupție, un ofițer de carieră, corect, profesionist, onest și capabil, nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări și interceptări ilegale, “tricotându-se” tot felul de minciuni și diversiuni pentru compromiterea și eliminarea sa.

– Au fost mințiti ofițerii din MAI și sindicatele, promițându-le măsuri în sprijinul lor, care nu s-au mai luat. De exemplu, vestele anticuțit pentru toți ofițerii și subofițerii din patrulele care-și riscă viața, asigurând zilnic ordinea publică, sau salarii decente pentru Poliția Rutieră (macar la nivelul polițiștilor locali), având eroi decedați în misiuni recente în ambele structuri.

O somez pe d-na Dan să lase în pace DGA, să nu mai distrugă cariere de ofițeri și nici structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru interese strict politice și să demisioneze onorabil din fruntea MAI.

O atenționez că viața continuă și după 20.20 iar stricăciunile din mandatul său nu vor fi tolerate. Din păcate, în tot mandatul de ministru, a confundat Ministerul Afacerilor Interne, înființat în 16 iulie 1862 prin Decretul 495 semnat de Alexandru Ioan Cuza, cu ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) Teleorman sau cu Poliția Locală de la Turnu Măgurele. Doamna senator Carmen Dan a reușit performanța ca în doi ani de mandat să compromită sloganul <<SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE>>.

Demisia actualului ministru în această nouă situație de criză de la Ministerul Afacerilor Interne este singura soluție pentru a repara imaginea Poliției Române și a Jandarmeriei Române, compromisă grav anul trecut. Dacă acest lucru nu se întâmplă, o moțiune împotriva actualului ministru pentru a solicita oficial în Parlament demisia de onoare, este și necesară, și urgentă!”, precizează senatorul Marcel Vela într-un comunicat de presă.