Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul candidat la preşedinţia PD-L a fost susţinut în unanimitate de către partidul său, după cum ne declara luni prim-viepreşedintele formaţiunii, Sorin Frunzăverde.

După ce USL s-a grăbit să-l debarce pe Mircea Geoană de la conducerea Senatului, Uniunea a pierdut această funcţie. Luni, în urma votului senatorilor, cea de-a doua funcţie în stat a trecut la PD-L, noul preşedinte al camerei superioare urmând să fie Vasile Blaga.

În ciuda faptului că nu de mult a candidat la conducerea democrat-liberalilor, Blaga a fost susţinut în unanimitate de către partidul său, după cum ne declara luni seară prim-vicepreşedintele PD-L, Sorin Frunzăverde: „Biroul Permanent Naţional al PD-L a votat luni dimineaţa, în unanimitate, susţinerea lui Vasile Blaga pentru preşedinţia Senatului, candidatura fiind stabilită la nivelul liderilor partidului. Blaga este susţinut şi de UDMR, iar votul acestei formaţiuni mi se pare un gest de cultură politică. Este firesc şi natural ca cel mai important partid ca reprezentanţă parlamentară, PD-L, să deţină şi această funcţie de preşedinţie a Senatului“.

Vasile Blaga a primit 69 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Titus Corlăţean, a obţinut numai 63, alte două voturi fiind anulate.

Nina Curiţa