Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 237 de tineri au primit, din mâinile viceprimarului Ioan Crina, diploma de cetăţean major al Reşiţei.

O invitaţie la un film special pentru tineri este ceea ce au primit cei peste 200 de liceeni reşiţeni reuniţi joi, 12 mai, sub cupola Casei Municipale, unde Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al Reşiţei, le-a înmânat diplomele de cetăţeni majori ai municipiului.

„Reşiţa s-a îmbogăţit cu 237 de noi cetăţeni majori, a declarat Ioan Crina. Mă bucur mult, după cum aţi văzut, tinereţea radiază de jovialitate, de încredere, mă bucură că am reuşit să organizăm acest eveniment pentru ca ei să se simtă cetăţeni majori ai Reşiţei, cu responsabilităţi, cu îndatoriri, cu partea plăcută şi neplăcută. Având în vedere faptul că Cinematograful «Dacia» are priză bună la tineret, noi, ca şi primărie, ne-am gândit să le oferim o invitaţie la un film special pentru ei, cetăţenii majori. Am găsit înţelegere la societatea care administrează partea aceasta de filme în Cinematograful «Dacia» şi am făcut ceea ce trebuia“.

Edilul le-a spus tinerilor că vârsta lor este cea la care se conturează visele, marcând totodată începerea unei etape definitorii în alegerea carierei şi a dezvoltării profesionale, caracterizată de entuziasm, jovialitate, curiozitate, exuberanţă şi mai ales curaj. „Vârsta majoratului vă oferă drepturi, dar vă şi obligă să vă asumaţi responsabilităţi! Aveţi dreptul de a obţine permisul de conducere, dar aveţi responsabilitatea de a conduce cu prudenţă la volan, respectându-i pe ceilalţi participanţi la trafic. Aveţi dreptul de a vă încadra într-un loc de muncă, dar şi obligaţia de a fi performanţi în ceea ce faceţi“.

La finalul evenimentului, tinerii au avut ocazia de a ciocni un pahar de şampanie cu şeful administrativului reşiţean.