Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luna iunie a reprezentat un record în domeniul înmatriculărilor de noi agenţi economici.

Potrivit datelor statistice, prima lună de vară, iunie, prezintă o creştere sesizabilă în ceea ce priveşte numărul operaţiunilor ce reprezintă noi afaceri în Caraş-Severin. Astfel, luna trecută s-a constatat o creştere de aproape trei ori a numărului de înmatriculări înregistrate faţă de celelalte luni ale anului. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în perioada 1-30 iunie a.c., 372 de agenţi economici cărăşeni au decis să-şi înmatriculeze afacerea.

Dintre aceştia, ca formă juridică de organizare 55 au decis să deschidă o societate cu răspundere limitată (SRL), constatându-se o creştere de aproape două ori faţă de celelalte luni. În ceea ce priveşte întreprinderile individuale, 26 de cărăşeni au ales această formă de a începe afacerea. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pe segmentul persoanelor fizice autorizate – 291, mai mult decât dublul cifrelor oficiale de la începutul sau sfârşitul anului.

Mai mult decât atât, s-a dublat şi media firmelor cu participare de capital străin, în luna iunie fiind înregistrate opt noi înmatriculări, împărţite în mod egal între mediul urban şi cel rural. Patru agenţi economici au adus capital din Serbia, doi din Austria şi câte unul din Germania şi Bosnia-Herţegovina.

Flavius Rotariu