Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O serie de percheziţii a demarat miercuri în mai toată ţara, vizați fiind o firmă specializată în pariuri şi jocuri de noroc, dar şi reprezentanţii respectivei societăţi, care ar fi instalat şi utilizat programe de calculator fără licenţă.

„Sunt în organizare şi conduse de Direcţia de Investigare a Criminaşităţii Economice din cadrul IGPR“, ne asigură Poliţia judeţului. De altfel, la nivel naţional, erau în derulare 59 de percheziţii în Capitală şi în 36 de judeţe, înclusiv în Caraş-Severin, la sediul social al firmei şi la punctele de lucru din ţară. Totul sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, efectuează 59 de percheziţii la sediul social și punctele de lucru ale unei societăți comerciale.

„În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate «Activități de jocuri de noroc și de pariuri» ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016-2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor“, informează IGPR.

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare şi cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite, spre a fi audiate la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte.

A.M.