Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă a avut loc cea de-a V-a ediţie a târgului de flori, manifestare organizată de Camera Agricolă Caraş-Severin. Evenimentul a adunat în Parcul Tricolorul din municipiu aproximativ 20 de firme, patru din judeţele Iaşi, Argeş şi Arad, iar restul au fost din Caraş-Severin, mai exact din Reşiţa, Caransebeş şi Oţelu Roşu.

Din multitudinea de exponate, care au putut fi admirate şi cumpărate de vizitatorii târgului, amintim florile naturale în ghiveci, răsadurile, arborii şi arbuştii ornamentali pentru exterior, flori pentru interior, pentru amenajat balcoane şi terase, material dendrologic pentru parcuri şi grădini, seminţe de flori şi iarbă, unelte şi utilaje pentru grădinărit, suporturi şi statuete pentru decorarea grădinilor, îngrăşăminte şi substanţe pentru tratamentul florilor, şi mobilier pentru grădină. Ca o noutate, au fost prezenţi şi comercianţi cu obiecte de artizanat, dar şi vânzători de chinezării.

Şi pentru că sâmbătă vremea a ţinut cu expozanţii, florarii au făcut bani frumoşi, încă de la primele ore ale dimineţii. „Noi am fost şi anul trecut la acest târg, şi ne-a mers la fel de bine ca acum. În doar trei ore am făcut aproape 4.000 de lei, iar ziua e abia la început!“, ne-a spus Dan Tudoman, comerciant de flori din Curtici, judeţul Arad.

Pentru că duminică, 8 aprilie, credincioşii ortodocşi au sărbătorit Intrarea lui Isus în Ierusalim, organizarea târgului a fost un motiv în plus pentru cei care poartă nume de floare să fie prezenţi la această manifestare, ce tinde să devină tradiţională în Reşiţa.

„Îmi plac foarte mult florile şi am venit să cumpăr nişte muşcate curgătoare pentru balcon, acum când şi natura începe să reînvie la viaţă. Poate am să cumpăr şi nişte petunii, că tot sunt ieftine şi frumoase“, ne-a spus tânăra Andreea Godinac.

Roxana Bălan Nafiru