Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa se pregăteşte să beneficieze, împreună cu partenerii sârbi, de un al doilea val de finanţări europene.

În prima parte a lunii septembrie, Primăria Reşiţa a primit vizita unor delegaţii din Pozarevac şi Kikinda, oraşe din Republica Serbia înfrăţite cu municipiul de pe Bârzava, dar şi reprezentanţi ai Guvernului Provinciei Autonome Voivodina din Republica Serbia.

La întâlniri, din partea Reşiţei au participat primarul Mihai Stepanescu, viceprimarul Lucian Voina, directorul tehnic Titiana Cătană şi reprezentanţi ai Serviciului de Proiecte Europene şi Relaţii Internaţionale. Delegaţiile din Serbia au fost conduse de Nada Kokot, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională „Branicevo-Dunăre“ din Pozarevac, respectiv Nebojsa Malenkovic, directorul departamentului de Management al investițiilor capitale din cadrul Guvernului Provinciei Autonome Voivodina din Republica Serbia.

„Discuţiile s-au concentrat pe identificarea de noi oportunităţi de colaborare în scopul conturării unor proiecte comune, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, în noul ciclu de finanţare 2014-2020. Municipalitatea reşiţeană are în derulare cu localitatea Kikinda proiectul «Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii», finanţat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. De asemenea, un alt proiect realizat în parteneriat cu oraşul Kikinda, care a fost finalizat, este „Acţiuni comune, valori comune – Reşiţa şi Kikinda împreună pentru viitor“, finanţat de asemenea în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Pe viitor, Primăria Reşiţa are în vedere extinderea proiectelor transfrontaliere în cadrul Programului IPA II de Cooperare Transfrontalieră RomâniaSerbia 2014-2020 în domenii cum ar fi turismul, cultura, învăţământul şi altele, cu parteneri serioşi din Republica Serbia“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.