Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consilierii judeţeni încă pledează pentru DJ 684, un drum care ar ajuta întreaga zonă prin legarea de A1

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, preşedintele Silviu Hurduzeu a fost interpelat din nou de liberali în privinţa drumului Ruschiţa -Voislova, limită cu judeţul Timiş, conexiune cu Hunedoara. După ce consilierul Daniel Surdu a întrebat dacă a fost înaintată adresă către ADR Vest de scoatere a drumului de pe lista investiţiilor prioritare, pentru respectivul tronson a pledat consilierul judeţean Constantin Lazăr, care este şi directorul combinatului de la Oţelu Roşu.

„Din partea mea, ar fi bine să treacă prin zonă chiar şi A1, pentru mine este mai convenabil, însă nu va trece. De aceea, acel drum ar trebui realizat, mai ales că administraţia judeţeană nu trebuie să facă decât undeva la 5,3 kilometri, restul fiind în sarcina CJ Timiş. Pentru turismul acestui judeţ se ştie cât de important este acest drum. Dar gândiţi-vă şi la aspectul economic. Activitatea economică în zonă este aproape zero, cu excepţia câtorva gatere de lemn şi marmură. Localităţile Rusca Montană, Voislova, Băuţar au nevoie de deschidere rutieră, fie şi pentru transportul spre firme din Lugoj. Dacă s-ar face drumul, accesul ar fi direct. Deci, este un drum de maximă importanţă pentru zonă din orice unghi am privi“, a spus consilierul judeţean Constantin Lazăr.

Preşedintele Silviu Hurduzeu a recunoscut că a înaintat adresă către ADR, menţionând că acel drum este investiţie de rezervă şi pentru CJ Timiş. „Deocamdată acest drum încă este pe lista de priorităţi“, a spus şeful judeţului.