Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Caransebeșenii care își construiesc case trebuie să fie foarte atenți! În zonă există o adevărată filieră de hoți, care țintește mai ales casele în construcție și fură tot ce prinde, fie că este vorba de materiale de construcții, geamuri termopan, unelte sau scule electrice.

Oamenii au început să se avertizeze pe rețelele de socializare, după ce astfel de furturi au devenit tot mai dese, ultimul caz înregistrându-se recent la Jupa și Prisian. „Atenție!!! În Caransebeș și în împrejurimi există o filieră care urmărește șantierele în construcție și fură tot ce prinde la mână. Au furat chiar și tâmplărie PVC gata montată, hoții urmăresc case care nu sunt locuite și dau atacul. Asigurați-vă că în perimetrul șantierelor sunt luate toate măsurile necesare de securitate”, este avertismentul unui caransebeșean pe Facebook.

Fenomenul este recunoscut chiar și de Poliția Municipiului Caransebeș, însă prinderea hoților este puțin mai dificilă, mai ales în condițiile deficitului de personal cu care se confruntă oamenii legii, dar și a organizării foarte eficiente a hoților.Furturile din imobilele în construcție, mai ales materialele de construcție, rigips, sârma din instalații pentru cupru, tâmplărie PVC, sunt un fenomen foarte des întâlnit în ultima perioadă de noi, și nu doar de noi, aceeași problemă e la Lugoj, la Timișoara”, spun polițiștii caransebeșeni.

Până când hoții vor fi prinși, recomandările polițiștilor pentru cei care-și construiesc case sunt vigilență sporită, asigurarea pazei caselor și nelăsarea la vedere a materialelor și uneltelor care se pot depozita în interior. Iar vecinilor celor care-și construiesc case, oamenii legii le solicită sprijinul în sesizarea oricăror mișcări suspecte la aceste imobile aflate în construcție, mai ales pe timpul nopții.