Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Internaţionalele Poloniei de lupte pentru juniori, luptătorul reşiţean Sebastian Uţă a fost la înălţime.În localitatea poloneză Osielsko s-au desfăşurat, recent, Internaţionalele de lupte pentru juniori, din delegaţia României la competiţie făcând parte şi Sebastian Uţă, legitimat la CSM Reşiţa. Una dintre marile speranţe ale luptelor reşiţene şi româneşti, al cărui mentor este antrenorul emerit Ilie Ene, cel care l-a descoperit şi l-a lansat spre marea performanţă, a avut evoluţii foarte bune, impresionându-i pe specialişti.

Astfel că, pe lângă faptul că a fost câştigătorul categoriei 74 de kg, cu 17 luptători la startul acestei, a fost desemnat şi cel mai tehnic luptător al competiţiei. Succesul din Polonia reprezintă astfel ultima verificare, înaintea Campionatelor Europene de juniori de la Zagreb, Croaţia, din perioada 18-20 iunie a.c. Deşi nu va neglija nici „naţionalele“ României de la sfârşitul acestei săptămâni.

După revenirea din Polonia, în scurta „escală“ de acasă, înaintea pornirii spre cantonamentul de la Bucureşti, al Lotului Naţional al României, ne-a făcut o vizită în redacţie, alături de prof. Ilie Ene. Prilej cu care ne-a vorbit despre concursul de la Osielsko: „În primul rând mă bucur pentru rezultat, pentru că a fost o deplasare lungă şi o întrecere puternică, cu 17 sportivi în categoria mea, din şase ţări. A fost un concurs bun, înainte de europene, fiindcă am avut posibilitatea să ne verificăm stadiul de pregătire. Şi, cel mai important lucru poate a fost faptul că nu m-am accidentat“.

Despre viitorul elevului său, antrenorul Ilie Ene a precizat: „Într-adevăr, aşa cum spunea şi Sebi, este foarte important să fie sănătos. Pentru că, urmare a pregătirii foarte bune efectuată, a capacităţii sale de a-şi clădi viitorul, dovedind o maturitate apreciabilă, pentru vârsta lui, am mare încredere în el. Anul trecut a cucerit medalia de bronz, deci avem toate motivele să sperăm la mai mult, în Croaţia“.

Ultima performanţă a tânărului luptător a fost comentată şi de Rusalin Fîc, directorul general al CSM Reşiţa: „Rezultatul din Polonia demostrează că Sebastian Uţă este pe o cursă ascendentă, el fiind component şi al Lotului României de lupte libere. Acum, aşteptăm să confirme şi la Campionatele Europene de juniori, din Croaţia. Important este să fie sănătos şi atunci poate confirma că va fi încă speranţă a noastră, pentru Jocurile Olimpice din 2016“.