Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După retrogradarea din Liga Naţională, echipa feminină de handbal a fost înscrisă în cel de-al doilea eşalon.

Două sezoane a rezistat echipa Universitatea Reşiţa pe prima scenă a handbalului feminin românesc. În 2009, iubitorii acestui sport salutau promovarea în Liga Naţională a ambiţioasei formaţii conduse de tânărul antrenor Florin Pera. Primul sezon de Ligă a adus cu el şi unele surprize, studentele reşiţene nefiind nici pe departe victime sigure aşa cum erau considerate la startul întrecerii.

Universitatea Reşiţa şi-a depăşit condiţia de nou-promovată şi a păşit în al doilea an consecutiv în Liga Naţională. Un sezon mult mai greu, cu multe frământări, care au dus la acel deznodământ nedorit: retrogradarea în Divizia A.

Plecările masive de jucătoare şi lipsa transferurilor au făcut din Universitatea Reşiţa o candidată sigură la retrogradare. După ultima etapă a sezonului 2010-2011, majoritatea componentelor echipei reşiţene erau cu bagajele făcute şi deja cu unele destinaţii sigure.

Golgheterul echipei, interul Loredana Iancu, a semnat un contract cu Dunărea Brăila, în vreme ce coordonatorul de joc Simona Duţă a ajuns la Bacău. HCM Roman, o altă echipă din zona Moldovei, s-a întărit cu alte trei foste jucătoare ale Reşiţei: Paula Vişan, Mirabela Cricleviţ şi Gulnara Garipova.

Şi exemplele pot continua. Din spusele conducerii Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa, echipa de handbal a fost înscrisă încă din 29 iunie în Divizia A, semn că se vrea continuitate. Echipa se va reuni spre sfârşitul acestei luni. În ce formulă, rămâne de văzut.