Caraş-Severin, Romania

BUCUREŞTI – Participarea la Campionatul Naţional de 50 km marş, desfăşurat zilele trecute în Parcul Herăstrău din Bucureşti, a adus reprezentanţilor Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa un număr de patru medalii.

Cea mai valoroasă dintre ele este cea de aur în proba pe echipe, prin acest succes Universitatea Reşiţa păstrându-şi titlul naţional cucerit în 2011, tot la Bucureşti. Narcis Mihăilă, Dragoş Berendei şi Stelian Băicuş sunt cei trei atleţi care au alcătuit echipa Universităţii Reşiţa, medaliată cu aur la 50 km marş.

Alte trei medalii au fost cucerite în probele individuale. După succesul cu echipa, Dragoş Berendei şi-a văzut încununate eforturile cu un titlu naţional la tineret, cu timpul de 5h:08:16, care i-a adus şi locul 4 în ierarhia seniorilor. Şi ceilalţi doi componenţi de la Universitatea Reşiţa au urcat pe podium în probele individuale. Astfel, la categoria tineret, Stelian Băicuş s-a situat pe locul al treilea, cu timpul de 5h:41:59. Tot o medalie de bronz a cucerit şi Narcis Mihăilă, la seniori, acesta terminând cursa în 4h:43:50.

Apreciez ca fiind bune rezultatele obţinute de sportivii noştri, a spus Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reşiţa. Este important că ne-am păstrat titlul naţional pe echipe. Am speranţa că vom fi acolo, sus, pe podium, datorită perseverenţei în pregătire a atleţilor clubului nostru“.

Absent de la Campionatul Naţional de 50 km marş a fost multiplul medaliat în competiţiile interne, Marius Cocioran. Reşiţeanul are parte de un program special de pregătire, el urmând să participe săptămâna viitoare (12-13 mai), la Cupa Mondială de la Saransk (Rusia). La respectiva competiţie Marius Cocioran are un obiectiv important, realizarea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, o performanţă care nu este imposibil de realizat.