Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Componentele formaţiei studenţeşti reşiţene au revenit acasă, de la Băile Herculane. În perioada 8-14 august a.c. lotul echipei feminine de handbal Universitatea Reşiţa s-a aflat în staţiunea de pe Cerna pentru un stagiu centralizat.

Un cantonament bazat pe pregătire fizică generală la care prof. Cristian Busuioc a avut la dispoziţie 18 jucătoare: Andra Ioţa, Iasmina Roşian, Adriana Voina, Rebeca Pecoli, Lavinia Grozuţa, Diandra Tosu, Cătălina Dumitrescu, Adina Pâslă, Alina Cristea, Alexandra Dinu, Claudia Sângeorzan, Maria Popescu, Andreea Câmpean, Mariana Leasă, Alexandra Rotaru, Alexandra Lobontin, Alexandra Pârceoagă, Andreea Matula.

„Lotul cuprinde două sportive născute în anul 1995, 12 în 1996, trei în 1997 şi o jucătoare în anul 1998, ne-a declarat prof. Cristian Busuioc. Deci unul foarte tânăr, cu care vom pleca la drum în ediţia 2011/2012 a Campionatului Diviziei A de handbal feminin.

În cele şapte zile de stagiu centralizat pe Valea Cernei, tinerele handbaliste au efectuat câte unul şi două antrenamente pe zi, la stadionul din staţiune, pe Platoul Coronini şi în sala de forţă din incinta Hotelului Paradis, unde au avut stabilit „cartierul general“.

„Fireşte, am adaptat programul la nivelul vârstelor fetelor, cu intensitate mai redusă, însă utilitatea cantonamentului a fost maximă, ne-a mai precizat prof. Cristian Busuioc. Aceste spotive bat la porţile performanţei şi aveau nevoie de o asemenea experienţă, pentru a le putea conecta la obiectivul pe termen lung. Eu sunt mulţumit de modul în care au răspuns la ceea ce le-am solicitat. De fapt, noi ne cunoaştem destul de bine, după perioada petrecută la nivelul Campionatului Naţional de handbal pentru junioare.“

După acest stagiu, Universitatea Reşiţa va reveni în Sala Polivalentă pentru a-şi continua programul de pregătire, în perspectiva startului în Divizia A. Un program în care vor fi cuprinse şi mai multe meciuri de verificare.
Marius Moraru