Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O perioadă de foc s-a încheiat pentru Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa. Potrivit prorectorului Gheorghe Popovici, la nivelul forului au fost finalizate alegerile pentru noua conducere, în funcţia de rector fiind desemnată prof.univ.dr.ing. Doina Frunzăverde, confirmată inclusiv de către ministerul de resort. Iar noul preşedinte al Senatului UEMR este prof.univ.dr. Marian Mihăilă.

„În cadrul ultimei şedinţe a senatului, dna rector a prezentat propunerile pentru prorectori“, după cum a precizat Gheorghe Popovici. Pe listă se află profesorii universitari Ioan Ruja, prorector cu Învăţământul, Gilbert Reiner Gillich, prorector Cercetare, şi Gheorghe Popovici, prorector în Relaţia cu Studenţii şi Parteneriate. Totodată, au fost validate concursurile pentru decanii celor şase facultăţi, ce a implicat susţinerea unui plan de management, în faţa unei comisii, care a cuprins trei reprezentanţi ai UEMR, rector, preşedinte de senat, director de Calitate, un reprezentant al studenţilor, dar şi un reprezentant al instituţiilor publice sau al mediului de afaceri, în funcţie de profil.

Noii decani sunt: la Facultatea de Mecanică şi Ingineria Materialelor – prof.univ.dr. Florentina Czipler, la Facultatea de Inginerie Economică şi Informatică – prof.univ.dr.ing. Eugen Răduca, la Facultatea de Inginerie şi Management – prof.univ.dr. Codruţa Hamat, la Facultatea de Ştiinţe Administrative – conf.univ. Claudia Andriţoi, la Facultatea de Ştiinţe Economice – conf.univ. Venera Manciu, Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei (incluzând şi Sportul) – conf.univ. Mihail Dobrescu.

Urmează ca, în preajma Zilei Europei, senatul să valideze noua conducere a universităţii, fapt care va atrage şi schimbări în structura acestui organism, întrucât cei care au funcţii executive nu pot fi şi membri ai senatului în acelaşi timp. Potrivit dr. Gheorghe Popovici, universitatea va da un suflu nou acestui organism, în care vor fi promovaţi mai mulţi tineri.

Antoniu Mocanu