Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 1 septembrie-31 octombrie, la Oficiul Judeţean al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin, se primesc cererile de finanţare pentru „Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor“ – Măsura 125, submăsura C.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru investiţiile aferente submăsurii 125 C sunt de 62.500.000 de euro. Din această sumă, 20% reprezintă contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% contribuţia Uniunii Europene.

Fondurile pot fi solicitate de administraţiile publice locale din mediul rural şi de către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva pentru investiţii eligibile, precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor pâraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apă.

De asemenea, sunt finanţate şi investiţii în reţeaua de canale, a stăvilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecări de teren, lucrări de desecare pentru eliminarea excesului de apă survenit în urma inundaţiilor, lucrări de corectare a torentelor, se arată într-un comunicat remis de APDRP.