Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Paritatea a fost hotărâtă de către Inspecţia Sanitară de Stat în urma controlului efectuat zilele trecute.

Site-urile de socializare au devenit instrument de luptă al cetăţenilor cu sistemul, ba chiar ţin loc de plângeri sau cereri-tip către autorităţile statului. Aşa s-a întâmplat în jurul Anului Nou, când cineva a zguduit liniştea sărbătorilor postând fotografii din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa cu un şoarece mort şi cearşafuri pătate. Ca atare, Inspecţia Sanitară de Stat s-a sesizat şi a efectuat un control finalizat cu un raport întocmit către Ministerul Sănătăţii în data de 6 ianuarie a.c.

„Referitor la condiţiile necorespunzătoare din secţia UPU a spitalului, vă comunicăm că, la data şi ora controlului, nu s-au observat urme de vectori (rozătoare, insecte) atât la nivelul unităţii cât şi la subsolul clădirii. Din înscrisurile existente, a reieşit că ultima deratizare s-a făcut în 21 octombrie 2016. În salonul destinat urgenţelor minore s-au constatat finisaje deteriorate (paviment cu orificii ce permit comunicarea cu subsolul), fapt ce permite circulaţia eventualilor vectori. S-a observat curăţenie efectuată superificial (suprafeţe neşterse cu urme de praf), salon fără pacienţi la ora verificării, deşi existau materiale de curăţenie şi substanţe dezinfectante. Dispun de lenjerie de pat de unică folosinţă, stocul fiind suficient. Colectarea deşeurilor rezultate din activitatea medicală este corespunzătoare“, se precizează în raportul amintit.

Totuşi, pentru neconformităţile găsite, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei personalului auxiliar şi asistentului şef. Săracul şoricel… avea nevoie de resuscitare, şi-acum are pagină de socializare.