Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consiliul Județean a marcat 25 de ani de funcționare a instituției care gestionează destinele Caraș-Severinului.

Sala de ședințe a Palatului Administrativ a găzduit, marți, manifestările prilejuite de jubileul împlinit de la înființarea, în 1992, a primului Consiliu Județean. Au participat la eveniment PSS Lucian, episcopul Caransebeșului, reprezentanți ai fostelor conduceri ale instituției, foști președinți și vicepreședinți, actuali consilieri județeni, directori de instituții, angajați și președinții consiliilor județene Timiș și Arad. Pentru a marca în mod festiv evenimentul, toți cei care au ocupat funcțiile de președinte și vicepreședinte ale forului județean au primit o plachetă comemorativă. S-au bucurat de aceeași onoare și angajați longevivi și importanți ai Consiliului Județean.

Actualul președinte, Silviu Hurduzeu, a deschis evenimentul: „Sărbătorim 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu bune şi cu rele, 25 de ani care au marcat judeţul, pentru că instituţia Consiliului Judeţean este cea mai importantă din orice judeţ al României. Este o instituţie care, de-a lungul timpului, nu a suferit foarte mari transformări în cei 25 de ani, nici la nivelul funcţionarilor publici, cu modificările inerente de organigramă, nici la nivel de aparat legislativ, doar a scăzut numărul de consilieri. O modificare notabilă a fost modalitatea de alegere a preşedintelui CJ, la început prin vot al consilierilor judeţeni, ulterior prin vot direct, iar din 2016 s-a revenit la formula de alegere a preşedintelui CJ, prin votul consilierilor judeţeni. Aş vrea să vă mulţumesc tuturor, foşti preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, nu în ultimul rând, colegilor din aparatul propriu al CJ şi din instituţiile subordonate, pentru ceea ce aţi făcut pentru judeţul Caraş-Severin în cei 25 de ani de activitate“, a declarat Hurduzeu.