Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un incendiu soldat cu o victimă s-a produs joi seara, pe strada Căminelor din Reșița. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Reșița și, din câte se pare, focul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit electric.

Flăcările au distrus garsoniera în totalitate, iar pompierii i-au acordat primul ajutor bărbatului care a căzut pradă focului, fiind efectuate și manevrele de resuscitare, omul fiind cel mai probabil intoxicat cu monoxid de carbon. El a fost preluat în stare de inconștiență de echipajul de la ambulanță.

Cei de la ISU spun că au găsit casa scării inundată de fum, astfel că, pentru evitarea producerii altor situații de urgență, s-a recurs la evacuarea altor peste 40 de persoane care locuiau în apartamentele învecinate.

„Joi, 21 decembrie, în jurul orei 21.00, la Unitatea de Primiri Urgențe, a fost adus un pacient de sex masculin, victimă a unui incendiu. Acesta a fost adus în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs, continuându-se manevrele și în cadrul UPU. Decesul a fost declarat la ora 21.35, diagnosticul fiind de stop cardio-respirator, posibil intoxicație cu monoxid de carbon. Cauzele exacte ale decesului urmează a fi stabilite de către medicul legist“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.