Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iarna s-a reîntors şi pe meleaguri cărăşene, reşedinţa judeţului nefiind ocolită de ninsori.

„Iarna nu se lasă, dar nici noi!, notează cineva pe o pagină de socializare a municipalităţii. Primăria Reșița, prin Direcția de Întreținere a Patrimoniului, intervine prompt pe tot parcursul iernii“. De altfel, mai toate arterele urbei au avut de suferit de pe urma procesului de îngheţ şi dezgheţ, în special zonele neasfaltate, unde mocirla a fost la ea acasă, iar autorităţile s-au văzut nevoite să intervină pentru a le reda circulaţiei. S-a intervenit în zona Dealul Crucii, pe Rândurile II şi III, însă întoarcerea ninsorilor a oprit aceste demersuri. Un lucru este cert: s-a deszăpezit, atât la Reşiţa, cât şi pe drumurile judeţene. La acest din urmă capitol, stau mărturie monitorizările GPS.

Așa cum ne-a obișnuit de ceva vreme încoace, Comandamentul de Iarnă pentru drumurile județene al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a postat pe pagina dedicată a unui site de socializare faptul că lucrurile sunt sub control. „În urma monitorizării prin instalațiile GPS (Global Positioning Satellite – poziționare globală prin satelit, n.r.), cu care sunt dotate utilajele de deszăpezire ale operatorilor economici care asigură serviciile de deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile județene din Caras-Severin, vă anunțăm că se acționează pe toate drumurile județene de pe raza Caraș-Severinului“ se amintește pe pagina respectivă.

Comandamentul insistă asupra recomandărilor adresate conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe drumurile din Caraș-Severin, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile hidrometeorologice, la starea carosabilului și la nivelul de trafic, să circule cu maximă atenție și prudență și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă. Înaintea efectuării oricărei deplasări sau pentru sesizarea unor situații legate de activitatea de deszăpezire și combaterea poleiului, participanții la trafic se pot informa asupra condițiilor de circulație pentru drumurile județene la tel. 0255 213212, Dispeceratul de deszăpezire și combatere a poleiului al Primăriei Municipiului Reșița 0735 450985, iar pentru drumurile naționale la tel. 0255 513131 (Caransebeș) și 0252 361451 (Orșova).

Potrivit CNAIR, pe DN 67D, pe relația Valea Cernei (MH) – Băile Herculane (CS), pe carosabil este zăpadă cu material antiderapant cu stratul de un centimetru. Secția Drumuri Naționale Caransebeș a patrulat și acționat cu un autoutilaj și s-au răspândit cinci tone de material antiderapant pe DN68.