Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Anul ce tocmai a început este unul de cumpănă pentru idei noi ce vor fi transpuse în practică.

Cei care activează pe piaţa de know-how în domeniul proiectelor consideră că anul trecut a fost destul de bun în ceea ce priveşte turismul, dar că 2014 va aduce lucruri noi în ceea ce priveşte derularea unora noi.

„Anul 2013 a fost unul de cotitură, în ideea în care a reprezentat finalul unei sesiuni de finanţare şi aşteptarea strategiei pentru cea care e reprezentată de perioada 2014-2020. E un moment important şi aşteptăm documentaţii şi condiţii pentru a ne apuca de treabă. Este cert că vor apărea noi oportunităţi şi condiţii de finanţare. Fiecare dintre cei care se ocupă de scrierea proiectelor îşi regândeşte portofoliul, încercând să se dezvolte pe măsura noii sesiuni”, a precizat Cristian Vîlceanu, directorul executiv al Fundaţiei Club Turistic Banatia, una dintre primele organizaţii care a scris proiecte în Caraş-Severin, cu precădere în sectorul turistic.

Principala direcţie în care vor fi create noi concepte pe acest segment ţin de colaborare regională, dar mai ales inter-europeană. Mai mult, se aşteaptă apariţia pe piaţa de profil a noi organizaţii şi instituţii cu acest tip de activitate.

„Era de aşteptat ca, pentru adaptarea la noile condiţii gândite în ceea ce priveşte fondurile europene să apară noi intenţii, şi am primit şi noi solicitări pentru a oferi din experienţă şi a da modele de bună practică. Este loc pentru toţi, cu condiţia ca regulile şi legislaţia să fie respectate”, a mai amintit Vîlceanu.