Caraş-Severin, Romania

DOCLIN – Finanţarea pentru asfaltarea uliţelor vine de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală II (PNDL).

Primarul comunei Doclin, Dănuţ Oană, se va afla marţi, 6 martie, la Bucureşti, pentru a semna contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea modernizării a 7,2 km de străzi. „Avem prevăzuţi în acest proiect trei kilometri pentru Doclin şi câte doi km pentru satele Tirol şi Biniş. Sunt aşteptat să semnez contractul pentru acest proiect, a cărui valoare este de un milion de euro. Vom începe imediat procedurile privind achiziţiile publice, pentru că ne dorim să demarăm lucrările din vară. Şi sper că aşa se va şi întâmpla! Prin PNDL I am reuşit să asfaltăm în trecut 6,9 km de străzi, iar din fonduri proprii aproape 1,5 km. Luând în calcul şi tronsoanele care urmează să fie modernizate, putem spune că, la final, ne-ar mai rămâne neasfaltaţi în jur de 1,5 km“, ne-a declarat primarul din Doclin.

Dănuţ Oană a mai precizat că aşteaptă să semneze alte două contracte de finanţare, de această dată cu cei de la Compania Naţională de Investiţii. Mai exact, este vorba despre două investiţii, care însumează 1,5 milioane de euro.

„Nu am semnat încă, dar am certitudinea că acest lucru se va întâmpla în următoarele luni. Am trecut de prima etapă, ceea ce presupune verificarea documentelor, urmând să depunem studiile de fezabilitate, avizele şi autorizaţiile pentru două noi construcţii: sală de sport în Doclin şi cămin cultural în localitatea Biniş. Aici lucrurile sunt ceva mai simple, căci după predarea amplasamentului, CNI preia frâiele, urmând să se ocupe nu doar de lucrări, ci şi de achiziţii“, a mai precizat Dănuţ Oană.

Cât priveşte lucrările din fonduri proprii, primarul ne-a explicat că bugetul pentru acest an trebuie drămuit cu multă atenţie. „Bugetul pe 2018 este de 75% din cel pe anul trecut, aşa că nu vom putea face nici un fel de lucrări cu fonduri proprii. Şi plata salariilor este asigurată numai până în luna iunie sau iulie. Aşteptăm o nouă rectificare bugetară, căci altfel nu ştiu cum ne vom descurca. Am pus de-o parte, în schimb, bani pentru cofinanţarea proiectelor“, a concluzionat Dănuţ Oană.