Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Totul s-a întâmplat joi dimineaţă, când câinele a reuşit să intre în şcoală, iar în agitaţia creată trei copii s-au ales cu răni uşoare la picioare.

Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost anunţat, în jurul orei 8.30, despre faptul că un câine a reuşit să intre în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa: „Grupa de intervenție s-a deplasat de îndată la fața locului, unde a constatat că un câine din rasa ciobănesc german a intrat în clădirea școlii, reușind să ajungă într-o sală de clasă. În agitația creată, trei copii au fost încolțiți de animalul speriat. Conform fișei întocmite de Unitatea de Primiri Urgenţe, a rezultat că cei trei copii au suferit plăgi zgâriate în zona membrelor inferioare. La fața locului, a fost solicitat un echipaj specializat de ecarisaj, care a reușit să prindă câinele, acesta fiind ulterior transportat în siguranță la padoc“.

Autorităţile ne-au asigurat că micuţii, în vârstă de 12 ani, sunt în siguranţă şi că nu a fost necesară spitalizarea. Totodată, jandarmii spun că au reuşit să-l identifice pe proprietarul animalului, fiind întocmite hârtiile necesare către Poliţie, pentru continuarea cercetărilor penale pe baza OUG nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

A.M.