Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Cabinetul va ușura mult problemele pacienților care trebuiau să se deplaseze în municipiul reședință de județ.

Așa cum a promis, primarul Adrian Torma a reușit să bată palma cu Centrul Medical Anaman, care are de joi, 22 februarie, un cabinet pe specializarea diabet, nutriție și boli metabolice, la parterul Spitalului Orășenesc, cu o serie de servicii gratuite. Având contract cu CJAS, medicul specialist dr. Cristina Papavă va face, în ordinea programărilor, consultații și va elibera rețete de medicație și insulină pe baza prezentărilor cu bilet de trimitere. De asemenea, la cerere și contra-cost, va oferi următoarele servicii: determinarea glicemiei și hemoglobinei glicozilate, tratamentul afecțiunilor cauzate de nutriție inadecvată, calcularea indicelui de masă corporală și stabilirea dietei personalizate. Tot gratuit, pe baza biletului de trimitere, pentru asigurații CJAS, dar și asigurații Casei OPSNAJ (Poliția Națională, Poliția de Frontieră, ISGU și alte instituții de stat) se fac analize gratuite, precum și contra-cost, la cerere. Punctul de recoltare probe pentru analize medicale funcționează în cadrul cabinetului. Bolnavii de diabet din zona Moldova Nouă vor scăpa, astfel, de drumurile la Reșița, câștigând timp și bani.

Pentru început, medicul Cristina Papavă va veni o dată pe lună, într-o zi de joi și va face consultații în funcție de programări. Acestea se pot solicita la tel.0255540829 sau 0255540847, iar pentru informații suplimentare la tel. 0355404104. Deschiderea centrului a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Primăria Moldova Nouă, prin implicarea directă a edilului șef, a managerului interimar al Spitalului Orășenesc, ec. Sebastian Patroi și a președintelui Asociației Pensionarilor din localitate, Andrei Gheorghe.

„Este un mic pas, scrie Adrian Torma pe pagina sa de Facebook, în lungul drum de a aduce serviciile medicale din Moldova Nouă la standarde moderne și civilizate“.

Asemenea cabinete mai funcționează în județ la Caransebeș, Bocșa, Oțelu-Roșu, Mehadia și Băile Herculane.