Caraş-Severin, Romania

ANINA. Excelenţa Sa Diar Nurbintoro, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Indonezia în România, a demonstrat că nu este doar un diplomat desăvârşit ci şi un om extrarodinar. Cel puţin aceasta este concluzia celor din oraşul Anina care l-au avut oaspete până joi dimineaţa.

Pe lângă faptul că în cadrul discuţiilor s-au pus bazele unor viitoare colaborări economice, cum ar fi exploatarea gazelor de şist din împrejurimile Aninei de către oameni de afaceri indonezieni, ambasadorul a uimit prin modestie. A fost încântat de dulceţurile din fructe de pădure, făcute de gospodine, pe care le-a degustat şi de care s-a arătat interesat, a plantat un pom împreună cu primarul Gheorghe Românu, a oferit o recepţie gazdelor. Joi dimineaţa, înainte de a pleca cu trenul pe calea ferată Anina-Oraviţa, şi-a luat rămas-bun şi a mulţumit personal fiecărui angajat al Primăriei Anina, exprimându-şi public încântarea pentru locuri şi oameni.

2 tren

Fanfara oraşului Anina a început să cânte când delegaţia indoneziană a urcat în tren, însă după ce au fost interpretate două cântece, Excelenţa Sa a coborât din tren şi le-a mulţumit membrilor fanfarei şi s-a fotografiat alături de ei, riscând să piardă trenul. Ambasadorul Diar Nurbintoro le-a făcut cu mâna celor rămaşi pe peron până trenul s-a pierdut în zare. În urmă au rămas o vizită deosebită, marcată de o diplomaţie desăvârşită, şi amintiri frumoase.