Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conform lui Sorin Frunzăverde, CJ va aduce în judeţ zeci de milioane de lei pentru 163 km de drumuri.Prezent în faţa presei din Caraş-Severin, preşedintele forului judeţean, Sorin Frunzăverde a pus pe tapet cele mai importante şi noi proiecte pe care CJ le derulează şi care vor aduce în judeţ mulţi bani.

„De exemplu, prin Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, derulăm proiecte în valoare de 10.430.000 de lei. Chiar azi, la Bozovici, se va afla preşedintele acestei instituţii pentru activitatea de predare a amplasamentelor ce vizează modernizarea a cinci străzi“, spunea Sorin Frunzăverde.

Astfel, prin ARDDZI, CJ Caraş-Severin are deja aprobate pe Schema de Granturi Mici 25 de microproiecte şi alte 19 propuse spre finanţare (1,425 milioane de lei); pe domeniul de activitate „Infrastructură Municipală“ în judeţ ajung 3,090 milioane de lei, ca proiecte finalizate: modernizarea de străzi în satul Globu Craiovei, comuna Iablaniţa şi proiectul deja menţionat de la Bozovici; iar de la Fondul Român de Dezvoltare Socială alte 591 mii lei: în localităţile Moldova Nouă şi Anina. „Şi asta nu e tot, pentru că am depus la Ministerul Mediului documentaţiile complete ce vizează extinderea de reţele apă şi canalizare plus staţii de epurare, iar finalitatea acestora înseamnă 107 milioane de euro. Pentru aceste lucrări vor avea loc licitaţii la sfârşitul lunii noiembrie“, a mai declarat Frunzăverde.

Pe de altă parte, a fost depusă documentaţia completă pentru proiectul ce vizează managementul deşeurilor la nivelul judeţului (50 de milioane de euro). Pentru acesta, licitaţia se va organiza la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie.

„Cu privire la managementul deşeurilor, pot să spun că instituţia pe care o conduc a făcut ceea ce nu au făcut anumite primării. După cum se ştie, pe locaţia fostei haldine au fost deja amplasate echipamentele pentru activitatea de compactare a deşeurilor din judeţ. Pot să afirm că din acest moment nu mai există o problemă din acest punct de vedere şi că situaţia este soluţionată, cel puţin până la finalizarea deponeului de la Lupac. Pentru proiectul de 50 de milioane de euro, licitaţia va avea loc în luna octombrie. Tocmai din aceste motive, trebuie să spun că nu era neapărat obligaţia noastră să soluţionăm această problemă, dar am vrut să evităm o situaţie de sincopă prelungită“, a spus Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş-Severin.