Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – APIA le reaminteşte potenţialilor beneficiari că cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică se pot depune până vineri, 29 noiembrie.

Conform HG nr. 759/2010 cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră ce sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi se află în perioada de trecere de la agricultura convenţională la cea ecologică.

Legea precizează că beneficiarii ajutorului specific sunt persoanele fizice, cele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale, constituite conform OUG 44/2008, precum şi persoanele juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţin un contract cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene şi aprobat de Ministerul Agriculturii, se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de cinci ani şi respectă normele de ecocondiţionalitate ce cuprind bunele condiţii agricole şi de mediu.

APIA mai precizează că ajutorul nu se acordă în cazul repetării anului de conversie sau a prelungirii perioadei de conversie.