Caraş-Severin, Romania

Şi UCM, şi Poli îşi doreau cele două puncte puse în joc, având obiective diferite, cu o anumită doză de disperare pentru studenţii timişoreni, angajaţi în lupta pentru evitarea retrogradării. De altfel, echipa de pe Bega a şi arătat acest lucru, conducând ostilităţile în majoritatea timpului, cu mai puţine momente de revenire a gazdelor.

Antrenorul lui Poli acuză arbitrajul şi… felicită UCM HC

Conferinţa de presă de după meciul UCM HC - Poli TimişoaraDar, după ce la pauză a fost 12-12, UCM HC Caraş-Severin a forţat mai mult victoria în partea secundă, reuşind să se impună, pe fondul unui final dramatic, beneficind şi de superioritatea numerică din teren. A fost deci 31-29, însă timişorenii au contestat maniera de arbitraj din ultimele cinci minute. Aspect asupra căruia antrenorul principal Eugen Bota a insistat la conferinţa de presă: „Este al patrulea meci pe care îl pierdem, în ultimele minute, la unul sau două goluri diferenţă. Regret modul în care am fost arbitraţi. Este prima oară când mă plâng de arbitraj. Îmi pare rău că fac lucrul ăsta. Felicit Reşiţa pentru modul în care s-a dăruit. Îl felicit pe Rică Pârâianu, fiindcă el ne-a „omorât“. Dar nu pot să fiu de acord niciodată ca munca noastră să o decidă doi oameni îmbrăcaţi în altă culoare, decât culorile echipelor care joacă pe teren. Nu am ce să le reproşez până în ultimele cinci minute. Cu tot respectul pentru Reşiţa, dar astăzi am jucat de la egal la egal şi nu merita victoria. Poate să se supere oricine“.

Meci „extrem de greu“ pentru UCM HC

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul gazdelor, Gligore Czari, şi acesta a fost marcat de miza jocului, de atmosfera creată, în teren şi în tribune. Dar, succesul nesperat poate, după ce în minutul 57 tabela arăta 27-29, i-a asigurat o anumită linişte sufletească: „Ştiam că va fi un meci extrem de greu. S-a jucat cu mult ambiţie. Noi am intrat mai greu în joc. Dar, încet, încet ne-am revenit şi am reuşit să cucerim încă două puncte, care ne ajută să ne menţime acolo sus. Şi, cel puţin până la finele etapei, am trecut pe locul întâi. Îi felicit pe jucători, le mulţumesc pentru efortul depus, mulţumim publicului spectator pentru faptul că am fost şi acum alături de noi şi ne-a susţinut în obţinerea victoriei“.

UCM HC Caraş-Severin: Antonaru, Ionescu – Vaidasigan (5 goluri), Eros, Popovici, Cuciula (1), Pârvan (7), Tucanu, Rohozneanu (5), Pârâianu (9), Marta, Radu, Roland Czari, Grozăvescu (1), Vulpe (3), Grigoraş; Timişoara: Tcaciuc, Vass – Nagy (4), Simicu (5), Sărândan, Constantin Ignat, (1), Macovei, Mrakic (2), Spanic (3), Gălan, Cristescu (2), Ursu (3), Cotinghiv, Sabin Ignat, Fenici (5), Stan (4).