Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa reșițeană a încheiat prima parte a campionatului pe locul 9. În acest moment, Muncitorul Reșița se află în afara locurilor care la finalul campionatului duc în play-off.

Reșițenii au început cu stângul acest sezon, cu o înfrângere în fața echipei City’us Târgu Mureș, iar apoi a urmat prima victorie de acasă în fața celor de la KSE Tg. Secuiesc, cu scorul de 3-2. După acest prim succes, în următoarele cinci etape, Muncitorul a trecut printr-o serie de meciuri în care nu a reușit să obțină nici măcar un punct. Această serie negativă a fost întreruptă de victoria de la Cluj cu scorul de 4-2 în favoarea elevilor lui Ion Roman. După acest joc a urmat egalul de pe teren propriu în fața formației CSM Iași, iar echipa părea că se află într-o creștere de formă cu două etape înainte de finalul turului. Din păcate, în ultimele două etape din tur, reșițenii au fost învinși categoric de Spicom Sfântu Gheorghe și de Informatica Timișoara. După primele opt meciuri jucate, Muncitorul Reșița a acumulat două victorii, un rezultat de egalitate, a fost învinsă de cinci ori și a acumulat șapte puncte.

Parcursul mai puțin satisfăcător al echipei reșițene s-ar putea datora și plecărilor din această vară ale spaniolului Edgar Collar Alves, Flavius Costescu și Laurențiu Breșneni, jucători de bază în sezonul trecut. Jucătorii noi care au sosit la începutul campionatului sunt Lucian Popescu, Robert Păvan, Ioan Takacs, spaniolul Otero Iago și fostul campion cu Autobergamo Deva, Adrian Moț. O schimbare importantă față de sezonul trecut este și cea a căpitanului echipei. Casian Doană a preluat responsabilitatea de lider al echipei de la Florin Bârcean. Selecționerul Naționalei României de Futsal, reșițeanul Robert Lupu, a spus faptul că singurul jucător de la Muncitorul care este în vederile lui pentru o eventuală convocare este Florin Bârcean. Pe lângă jocul mai puțin satisfăcător al reșițenilor, nici norocul nu a fost de partea lor. Aceștia au condus într-o partidă cu scorul de 3-0 la pauză și s-au văzut învinși la finalul partidei, iar într-un alt joc, n-au reușit să fructifice numeroase ocazii, în timp ce adversarii au înscris aproape la fiecare șansă de a marca.

Startul returului va începe cu un joc extrem de dificil pentru elevii lui Ion Roman, aceștia vor întâlni pe data de 18 noiembrie, pe teren propriu, formația City’us Târgu Mureș. Fiind pe locul nouă în clasament, reșițenii mai au mult de luptat pentru a îndeplini obiectivul: clasarea în primele opt echipe la finalul sezonului.